Team ungehjælper

Kom med på Holdet - TEAM UNGEHJÆLPER

TEAM UNGEHJÆPER

I SSF Kunst har vi en vision og en ambition om, at det skal være naturligt at involvere sig og give lidt tilbage til vores forpligtende fællesskab. Som frivilligansvarlig, oplever jeg med glæde ugentligt at vores unge medlemmer af eget initiativ gerne vil gøre en indsats for andre. Det gør mig SÅ STOLT.

I samarbejde med DGI og med involvering og sparring fra de unge selv (ved den sidste camp), har vi udviklet TEAM UNGEHJÆPER.

 

Hvad er TEAM UNGEHJÆPER?

TEAM UNGEHJÆPER er en samling af børn/unge i foreningen, der gerne vil involvere sig og gøre noget for andre i foreningen. TEAM UNGEHJÆPER administreres I holdsport, som en række hold. Hvert hold dækker over en frivillig rolle.

Tanken er, at du som barn/ung kan tage på en frivillig udviklingsrejse, så du ikke blot udvikler dig i skøjteløb, men også udvikler dig i foreningsliv (kammeratskab, hjælpsomhed, kommunikation, aktivt medborgerskab, samfundssind og meget mere.)

 

Hvordan bliver jeg en del af TEAM UNGEHJÆPER?

Du finder og tilmelder det eller de hold, som du ønsker optagelse på, i holdoversigten på vores hjemmeside her.

Læs de enkelte holdbeskrivelser og se om du opfylder kriterierne for optagelse. (fx kan der på nogle af holdene være en minimumsalder eller et minimums skøjtetekniske niveau (skøjtemærke).

Alle TEAM UNGEHJÆPER hold er selvfølgelig ganske gratis.


Hvad kan jeg på TEAM UNGEHJÆPER?

- Velkomstkammerart (udenfor isen)

- Velkomstkammerart (på isen)

- Hjælpetræner spirer (lejlighedsvist)

- Hjælpetræner (fra 13 år)

- Trænerspirer (fra 14-15 år)

- Forskellige andre opgaver (herunder, stå i bod, blomsterpige, SO-ME team, DJ, praktiske opgaver mv)


Regler omk. frivillighed blandt de yngste:

Ifølge arbejdsmiljølovgivningen forstås det at være instruktør, træner eller leder i en forening som et arbejde, uanset om opgaven er lønnet eller ulønnet. Derfor er instruktører og trænere under 18 år omfattet af reglerne for unges arbejde, og disse regler siger, at

  • børn under 13 år ikke må udføre arbejde
  • 13-14-årige må udføre lettere arbejde
  • at unge, som er fyldt 15 år og færdige med 9. klasse gerne må være instruktører og trænere.

Børn under 13 år må således ikke  være hjælpeinstruktør i en idrætsforening. Men det er lovligt, at foreningen beder sine medlemmer om at give en hånd med, som led i selve det at være med i det fællesskab, som foreningen bygger på. Så er det ikke et arbejde i lovens forstand, men så er det noget som ligger i selve medlemskabet. 

Vi kan derfor ikke tilbyde vores yngste medlemmer faste frivillige roller i foreningen som eks. hjælpetræner fast på et hold, Men vi kan godt tilbyde at agre en god kammerart i forbindelse med træningen og at være fx. spirehjælpertræner, blomsterpige mv. lejlighedsvist ved arrangementer. 


Læs hele vejledningen om regler for børn og unge som frivillige hjælpere.